Du er her:
 • Kalender
 • ÅRETS VINTERLYSKUNSTNER 2018

  Sted: Rana Museum

  I løpet av de siste 30 årene har Widerberg hatt over 80 separatutstillinger, deltatt på nærmere 70 kollektive utstillinger og hatt over 60 utsmykningsoppdrag, både nasjonalt og internasjonalt. Blant de mest profilerte utsmykningene er monumentene av Thor Heyerdahl og Trygve Lie, utsmykning av Regjeringsbygget, Gardermoen hovedflyplass og Northumbria University i Newcastle. Han er også kjent for å ha utført minnemonumentene i 53 kommuner som mistet noen i forbindelse med 22. juli tragedien.

  Gjennom disse utstillingene og offentlige utsmykkinger har han nådd et stort publikum, og regnes i dag som en av samtidens mest betydelige billedhuggere.

  Han arbeider i hovedsak med skulpturer i stein og bronse, men også med glass, gjennom et samarbeid med Hadeland Glassverk. Ved siden av å være billedhugger har han hele tiden arbeidet med grafikk og maleri.

  Jeg er opptatt av motsetninger, det å gjenspeile både det fine og det stygge. Jeg veksler mellom polerte og rå overflater. Verden består også av disse motsetningene, og jeg tror det er viktig at de ikke får undertrykke hverandre, sier Widerberg. At han har forskjellige utrykksformer, ser han på som en fordel.

  – Vi går gjennom ulike faser i livet. Noen ganger er det befriende å kunne jobbe i steinhuggeriet, med store og tunge materialer. Andre ganger er det fint å jobbe med litt lettere ting. Men alt jeg gjør inspirerer hverandre gjensidig, sier Widerberg.

  Tekst: Monika Støvd Wel

  Rana Museum
  Åpningstider:
  Mandag - fredag: 10.00 - 15.30, Lørdag: 11.00 - 14.00

  Start tid:   10.02.2018 - 10:00
  Slutt tid:   01.03.2018 - 15:30

  Arr: Rana Kunstforening


  Tilbake

  Aktiviteter

  Levert av WebSite AS